0
0

Buna ziua !
În primul rand doresc sa va mulțumesc pentru toate sfaturile pe care mi le .ati acordat , de multe ori v. am adresat intrebari la care am primit răspunsuri care m .au ajutat enorm
Nici nu stiu cum sa încep
In urma cu 2 ani am observat pe strada un cățel ( avea în jur de 6 ani cam asa ) rănit, nu avea blanita pe un picior , era speriat , am vrut sa ma apropi de el dar parintii mei au spus ca nu este o idee buna ca poate fi agresiv mi .au spus ca îl pot hrăni zilnic. Si cam asa am făcut în timp și a revenit și ne am apropiat extrem de mult , dar nu îl puteam lua acasa pentru ca aveam deja 3 catei mari și 2 catei extrem de mici pe care urma sa ii vaccinez .
Ulterior am aflat ca acel catel era al unei vecine , doar ca aceasta se cam plictisesc de el și a ales sa ii dea drumul pe strada , tot atunci am aflat ca , el fusase bătut de un vecin din aceasta cauza nu mai avea blanita pe picior .
Cățelul a prins extrem de multa încredere în mine și în familia mea ne devenise foarte drag dar nu aveam cum sa îl luam acasa , totodată cățelul era si loial , în fiecare dimineață ma ducea pana la maxi taxi , eu făcând naveta si ma aștepta în stație pana ajungeam înapoi
El obișnuia sa stea în dreptul porții mei ii pusase apa și il hraneam , chiar l am deparazitata intern și extern fără nicio problema , pana când intr o zi o haita de cainii ( cainii erau ai diferiților vecini ai mei , pentru ca ei asa obișnuiesc sa ii tina liberi) au venit în dreptul porții mele , eu i am observat și m am gândit sa bag cățelul în curte , când am deschis poarta unul dintre catei a început sa mârâie la mine , în acel moment cainele meu l a atacat am început sa tip , stăpânul cainului( fiind chiar vecinul care îl bătuse pana ramase fără blanita) a vrut sa il omoare cu o furca , dar nu a reușit catelul fugind eram foarte speriata, un alt vecin împreună cu nemerincul asta plănuisera sa il bage în curte la unul dintre ei și sa îl omoare. Tata a vazut si a început sa il strige catelul a venit imediat , l .am băgat în curte . În momentul când m.a vazut a sarit pe mine și a început sa plângă, , a fost pentru prima oara când am văzut un cățel ca plange .
Catelul începuse sa fie foarte fricos nu manca de la nimeni din mana inafara de mine și nu statea fara mine .
Doar ca timpul a trecut și s a schimbat extrem de mult devenind agresiv recunosc l.am ținut în lanț pentru ca mi .au spus vecinii ca dacă îl vor prinde il vor omor , ba chiar au încercat sa ne ofere o suma de bani ca să il dam. Ne am gândit sa ii facem un tarc si asta am făcut
Tot cu dumneavoastră am vorbit și mi .ati sugerat sa il mai eliberez, am făcut și asta il eliberam seara la 21 si dimineață la 5 il băgăm la loc în tarc . Doar ca intr o zi a venit extrem de rănit si am zis ca ar fi bine sa nu il mai eliberam o perioada.
Țin sa precizez ca am incercat sa il vaccinez si sa il castrez dar toți medicii din zona mea au refuzat pe motiv ca este agresiv , am aflat și despre un adăpost din zona mea care fac sterilizări gratuite , si care s ar deplsa si acasa , am vrut sa il castrez însă a aparut nebunia asta cu pandemia si au spus ca nu mai fac sterilizari în perioada aceasta. Catelul a avut și câteva momente de agresivitate, în perioada în care catelele vecinilor erau în călduri, m a muscat de mana ,
Vreau sa spun ca am ajuns sa imi fie frica de el , printre gard ma joc cu el dar în schimb cand e liber am o teama imi este frica ca ma va musca . El vine doar la mine și ma asculta doar pe mine , când il eliberam alerga ceva timp iar după câteva ore venea singur acasa .
Vreau sa imi dați cateva sfaturi eu stiu este un câine bun , si -ar putea schimba comportamentul dupa ce il castrez ?
Ma gândeam ca sa il tranchilizam cand o sa il castram , exista vreun risc daca facem asta , sau exista alta metoda care sa îl adoarmă.
Si mai am o întrebare
Dupa ce il castram si se afla sub anestezie poate fi vaccinat ?

Oras
Pitesti
0
0

Buna ziua

Ar fi o solutie castrarea sa se mai linisteasca ,iar de vaccinat nu merge pentru ca dupa castrare trebuie facut antibiotic care nu merge cu vaccinul.

O zi buna

1 raspuns
Raspunsul tau
Name*
E-mail*
Oras