0
0

Am și eu nevoie de o nelămurire, mai exact am o cățelușă bichon maltese, în vârstă de 2 ani și aproximativ 6 luni, a fost operată anul trecut în august de piometru, iar din octombrie a început să aibă anumite mâncărimi groaznice, plus frecvent îmi face/făcea otită și conjuctivă, a fost dusă până acu de cel puțin 10 ori la 2 medici.

Primul medic( fiind medicul care a și operat-o) : i s-a făcut analizele, s-a dovedit ca ar fi problemă cu ficatul, urmează tratament cu hepatogen canin/felin pentru 3 luni, mâncărimea persistant i s-a dat 20 de zile ( apoquel, atopivet, histamin control) , toate fără nici un rezultat, diagnosticul pus fiind dermatită atopică. În cazul acesta mâncarea a fost Hepatic Royal Canin.

Al doilea medic : i s-au repetat din nou analizele, valorile fiind bune, dar mi s-a spus să continui cu hepatogen canin/felin până termin cele 3 luni ( ok, până aici), dar pentru a-i calma mâncărimile mi s-a spus că ar fi ideal să-i facem un vaccin care durează o lună împotriva acestei probleme(Cytopoint), evident l-am făcut și pe asta( și da, de atunci nu se mai scarpină). De asemenea, i s-au făcut analizele deasemenea si la hormoni, mai exact T4, valoarea ieșind 1,81, ceea ce a însemnat „eutiroidism foarte probabil”, asta ar înseamnă că e necesar să facem alte analizele de sânge și de asemenea și o citologie a pielii.În acest caz mâncarea Hills Hipoalergenic.

Nelămurirea mea este următoarea adică făcându-i atâtea analizele, luând atâtea pastile, și totuși rezultatul e unul nedorit, mai exact acela că eu încă nu știu ce are. De aceea doresc să aflu dacă valoarea respectivă la T4, poate fi un factor de influență în problema menționată mai sus?

Vă mulțumesc frumos!

P.S: Menționez de asemenea și faptul că cu deparazitarile la zi, cu toate cele, fiind o cățelușă foarte iubită. Da totuși nu doresc să o nenorocesc cu atâtea tratemente, cu atâtea analizele.

Oras
Brasov
0
0

Buna ziua

Da tiroida poate sa reprezinte o problema,la fel de bine poate fi vorba de o micoza,parazit(raie) si as recomanda o pipeta de Advocate pe ceafa.

O zi buna

1 raspuns
Raspunsul tau
Name*
E-mail*
Oras