0
0

Buna ziua, in urma unei analize facute la o mica rana a catelului (ca o umflatura cu lichid, care insa s-a vindecat de la sine, fara tratament), in raportul medical a aparut ca are o bacterie – Pseudomonas Aeruginosa – despre care am citit ca e destul de periculoasa si m-am panicat (am ramas socata sincer), mai ales ca medicul a spus ca nu avem ce face, adica ea e prezenta oricum in casa, iar catelul e purtator si desi i se da antibiotic, tot poate reaparea.

Mentionez ca avem un catel batran, pe care il plimbam mereu cam pe aceeasi ruta, nu il ducem in parc, nu ia contact cu alte animale. Apartamentul a fost renovat si pastram curatenia, ne spalam mereu pe maini cand venim din oras, avem mereu gel antibacterian la drum, adica ne luam intotdeauna niste masuri de siguranta pt. sanatate, preventiv.

In plus, am dori sa avem un copil in viitorul foarte apropiat si sunt continuu ingrijorata de cand am aflat de aceasta bacterie.

In acest context, voiam sa intreb daca ati mai intalnit cazuri de catel cu Pseudomonas Aeruginosa (nu imi pot imagina de unde / cum a fost luata bacteria) si ce putem face ca sa nu punem in pericol un viitor copil.

Multumesc frumos.

Oras
Bucuresti
0
0

Buna seara

Nu cred ca ar trebui sa va speriati atat de tare.Local puteti sa ii administrati un unguent cu antibiotic catelului iar in casa puteti dezimfecta cu solutii speciale pentru interior sau o alta varianta este un neon cu ultraviolete.

O seara buna

1 raspuns
Raspunsul tau
Name*
E-mail*
Oras