0
0

Buna ziua,

Am două cățele de talie medie-mare care, de câteva zile, se scarpină foarte tare iar pielea de sub blăniță este foarte roșie. Nu au purici. Una din ele, un fel de Border-Collie, năpârlește și îi mai cad și smocuri de blăniță. Nu rămân locuri goale, mereu a năpârlit dar acum e iarnă totuși iar blana nu este deasă cum ar fi trebuit. E plină de bubițe pe burtică. Dieta lor constă în supe de pui, cu orez, morcov și mămăligă. Nu știu ce să fac, am șters-o cu apă oxigenată sau cu rivanol și am uns-o cu alifie de gălbenele. Mă gândeam să le dau cu Mibazon dar mi-e teamă să nu complic situația și să nu se lingă. Vă rog frumos domnule doctor, să mă sfătuiți ce să fac. Nu avem medic veterinar în sat și nu pot să le văd că se chinuie.

Am mai avut un cățel în grădină, până acum 2 săptămâni, era al vecinilor dar îl îngrijeam eu. Avea căsuța la mine în grădină, îl hrăneam, deparazitam. A avut tot așa probleme cu pielea, i-am făcut baie cu săpun și l-am uns cu rivanol, alifie de gălbenele și apoi am trecut pe Mibazon. Îi trecuse.

Vă mulțumesc

 

Oras
Muncelu de Sus, Iasi
0
0

Buna seara

Poate sa fie o dermatita alergica,poate sa fie raie sau o ciuperca.Cateva poze ar fi fost mai elocvente.Puteti in prima faza sa ii puneti o pipeta pe ceafa(Advocate) care rezolva si raia si parazitii externi si sa ii dati o pastila de Claritine.

O seara buna

1 raspuns
Raspunsul tau
Name*
E-mail*
Oras