0
0

Scriu aici in speranta ca voi primi un ajutor in legatura cu perusul meu care e bolnav. Stiu ca ar trebui sa-l duc la doctor, dar in orasul meu exista un singur veterinar care nu m-a ajutat cu nimic. Deci nu imi ramane decat sa apelez la ajutorul de pe internet.
Perusul are 8 luni, l-am cumparat de 4 luni; mananca seminte (Cocorite sau Vitakraft), batoane, mere, piersici, ardei, prune, odata pe saptamana ou fiert, rar mei, paine si paste fierte. E liber sa zboare in toata casa; are o colivie dar e deschisa permanent. Pana acum doua saptamani a fost perfect, a invatat multe cuvinte, e prietenos, asculta cateva comenzi…
Acum doua sapatamani a inceput sa manace din ce in ca mai putin; initial a refuzat batoanele, pe urma a inceput sa aleaga dintre seminte doar unele; si de aici s-a tot agravat. Acum trei zile a vrut doar mei (din acela in spice), si ieri nu a mai mancat nimic. Dar mie mi se pare ca e flamand, se duce la bolul cu seminte sau la baton, pune ciocul acolo si pleaca; parca nu ii place nimic.
Ieri seara am incercat paste fierte, si deodata a mancat foarte multe, nu se mai oprea. M-am gandit ca poate il doar il doare ciocul, eram fericita ca a mancat. Si acum, dupa o zi, a mancat cateva boabe de mei, dar nu mai vrea paste … Nu se vede nimic rau pe cioc, penele par curate, se curata si singur ca de obicei. Excrementele arata normal, nu are diaree, doar partea care e de obicei neagra e acum verde inchis
In rest zboara, vorbeste, nu pare bolnav, dar a slabit mult. In plus acum mai si naparleste ; are multe tuleie pe tot corpul – ma gandesc ca naparlirea ii face mai mult rau acum.
Mentionez ca am contactat singurul veterinar la care am acces. Mi-a spus ca nu are rost sa-l aduc, dar sa-i dau eritromicina – 6 pastile dizolvate in 100 ml apa de baut. Dar nu l-a ajutat cu nimic, si nici nu sunt sigyra ca a bau. el bea putina apa oricum.
Va multumesc pentru rabdarea de a citi si va rog daca puteti sa ma ajutati. Nu vreau sa moara.

 

0
0

Buna seara

Trebuie intrerupt tratamentul cu eritromicina pentru ca nu este un antibiotic care sa mearga la perusi.Parerea mea este ca ar trebui administrat un complex de vitamine in apa deoarece nu prezinta semne de boala.

O seara buna

1 raspuns
Raspunsul tau
Name*
E-mail*
Oras