0
0

Buna ziua! Am o catelusa, bulldog francez de 2 ani.

De mai bine de un an ne chinuim cu o problema pe piele. Am fost la 6 veterinari pana acum si am auzit o multime de teori fara analize clare si din pacate nu am obtinut nici un rezultat. I-am facut bai cu clorhexidina in toata perioada asta cu diferite frecvente in functie de ce mi-a fost recomandat de veterinar. Acum o luna i-am facut analize de cultura la Bucuresti. Au fost 3 analize la 2 dintre ele am primit rezultatul in urma cu 3 saptamani:

1. Cultura colectie purulenta ( cu antibiograma dupa caz)

Cultura produs provenit din colectie purulenta

Pe mediile de cultura s-au dezvoltat colonii de Stapylococcus intermedius (++++).

2. Cultura si identificare fungi

Pe mediul Sabouraud s-au dezvoltat colonii de Malassezia pachydermatis (++).

 

I-am dat Zinnat 250 la 12 ore timp de 12 zile(cu protectie ficat, eubiotic si baraka pt imunitate la 2 ore inainte de antibiotic) pentru stafiloc. Si am folosit pe piele miconazol pentru Malassezia. 

Ea se scarpina foarte tare in mod normal, in perioada tratamentului simptomele s-au ameliorat pielea s-a vindecat doar ca inca nu ii crescuse parul in zonele afectate. La nici o saptamana dupa ce am terminat tratamentul cu antibiotic(miconazonul continua o data la 2 zile) problema recidiveaza. Se scarpina iarasi foarte tare are iarasi rani purulente si a inceput iarasi sa miroasa f puternic(problema cu mirosul se rezolvase in timpul tratamentului, pielea pare sa elimine un fel de sebum… in perioada tratamentului chestia asta disparuse). As vrea sa stiu ce e de facut, am intrerupt tratamentul prea repede, trebuie reluat, exista un antibiotic intravenos care sa elimine riscurile administrarii celor orale? Orice ajutor este apreciat. Va multumesc anticipat!

Oras
constanta
0
0

Buna seara

As recomanda ca si antibiotic foarte bun Convenia care se face o data la 14 zile si baie cu Taktic o data la 4 zile.Pe langa acestea ulei de somon timp de 30 de zile si protector hepatic tot 30 de zile.

O  seara buna

1 raspuns
Raspunsul tau
Name*
E-mail*
Oras