0
0

Buna seara,

Perusul meu are o crusta maronie de luni bune(poza este facuta recent), nu am fost cu el la veterinar deoarece nu mi s-a parut ca si-a schimbat comportamentul. Excrementele sunt normale, bea apa, mananca, vorbeste, dar intr-adevar nu mai este la fel de jucaus. Are aproximativ 7 ani. Am gasit intamplator pe net ca s-ar putea sa aiba psitacoza. Daca intr-adevar are aceasta boala, ce imi recomandati? Credeti ca  un  tratament cu tetraciclina unguent este bun?

Va multumesc!

 

0
0

 

Buna ziua
Perusul prezinta :stranut, conjunctivita, dificultati respiratorii, penaj zbarlit, scurgeri la ochi, pierdere in greutate, apatie sau/si diaree? deoarece acestea sunt simptomele psitacozei.Daca da I se administreaza perusului antibiotice pe baza de tetraciclina sau derivate, pe cale orala sau injectabile, la fiecare 10 zile. Tratamentul este de durata, bacteria putand supravietui pana la 45 de zile in organismului animalului.

O zi buna

0
0

Buna ziua,

 

In primul rand va multumesc mult pentru raspuns.

 

Perusul stanuta din cand in cand si cand bea apa mi se pare ca scoate niste sunete ca si cand ar avea mucozitati, dar nu are diaree, nu are penajul zbarlit, nu are scurgeri la ochi, zboara, mananca, vorbeste, isi face toaleta zilnic. Ar putea sa aiba altceva?

 

Va multumesc!

 

O zi frumoasa

 

0
0

Buna ziua

Este posibil sa fie racit(din cauza faptului ca poate a stat in curent) si de aceea se impune administrarea de antibiotic.

O zi buna

3 raspunsuri
Raspunsul tau
Name*
E-mail*
Oras