0
0

Buna seara. Va rog sa ma ajutați cu un sfat, o sugestie să o scot la capăt cu catelusa mea foxterier în vârstă de 8 ani. E o poveste lungă, sper să aveți răbdare să o citiți. La sugestia medicului vetetinar am dat-o la monta pe 12 aug anul trecut.  A fătat un pui mort pe 24 oct, deci  peste termen. De atunci a început să se simtă rău  (stare de apatie, lipsa de activitate, privire trista). Inițial am pus-o pe seama supărării, am tot așteptat să își revină. In luna dec. când am fost la medic, a constatat ca avea febră (39,4), diagnosticul a fost de răceală și după 3 zile de antibiotic, B-uri și calciu temperatura a cedat. După câteva zile iarăși a început să se simtă rău și am hotărât să schimb medicul, dat fiind ca primul nici măcar nu depistase sarcina . Am fost la alt medic , la un cabinet destul de rudimentar, care a zis ca are amigdalită, glandele anale pline de puroi, o infecție puternică. Am început iarasi cu un tratament injectabil de 3 antibiotice timp de 8 zile. În toată perioada febra nu i-a cedat. Ulterior a apărut suspiciunea de infecție urinară în urma unor teste instant și apoi diagnosticul de piometru. Urma ca dupa 10 zile de tratament să o opereze și să vadă ce găsește. Nu mi-a surâs ideea ca acel medic să o opereze. Așa ca am mers la o clinică, la un alt medic. Mi-a făcut impresia unui profesionist, i-am spus toată povestea, i-a făcut analize de sânge (leucocitele și eozinofilele mari) și a decis ca singura cauza posibilă ar fi piometrul. În tot acest timp am continuat tratamentul cu @antibiotic. A sterilizat-o, a găsit o infecție in zonă genitală dar nu chiar așa mare cum se aștepta. Când i-a scos tubul de respirație dupa operație, la capătul tubului a găsit sânge, fapt care l-a cam pus pe gânduri. Am continuat cu antibioticul, dar temperatură s-a menținut, catelusa apatică și între timp a mai apărut un simptom: a început să urce scările cu greutate, iar pe pat nici vorbă să mai urce. Am început un tratament cu antiinflamatoare , suplimente pt articulații și Royal canin mobility. Am început să îi iau temperatura dimineața și seara. O perioadă a părut să fie mai bine, mai vioaie, mersul mai ușor. I-a micșorat doza de antiinflamator și acum iar are febră mare (39,9 azi-dimineata) și sta în culcușul ei toată ziua. În toată perioadă a avut poftă de mâncare și a băut apă normal . Un alt simptom care se mentine si apare odata cu  febra este ca ii curg ochii si se formeaza o crusta galbena. Am tratat-o cu diverse picaturi, dar fara succes. Medicul si-a dat tot interesul, a incercat sa puna toate simptomele cap la cap.  Acum se declara depășit și mă trimite la Iași la Facultatea de medicina vaterinara, dar îmi este destul de greu să ajung acolo.  Medicul spune ca i-a mai ramas  doar varianta de boala autoimuna pentru care sa incercam cu prednison. De o lună jumătate umblu pe la medici, am cheltuit o grămadă de bani și catelusa e mai rău ca la început. Va multumesc pentru rabdarea de a fi citit.

0
0

Buna ziua

Parerea mea este ca ar trebui sa i faceti un test de Distemper(jigodie) daca iese negativ as sugera sa i faceti si un test snap 4dx de la IdeX pentru boli de capuse si tantari(dirofilaria)

Multa bafta

0
0

Multumesc pentru promptitudinea raspunsului. Testul pentru jigodie l-am facut deja saptamana trecuta si a iesit negativ. Am citit azi cate ceva despre dirofilaria, dar catelusa mea nu tuseste, respira normal. Probabil sangele gasit in tub v-a dus cu gandul la acest diagnostic. Ii voi face si acest test.  Simptomele prezente acum sunt febra, dificultate la mers, apatie. Sper sa nu va rapesc prea mult din timpul dvs. si sa par prea insistenta, dar lipsa unui diagnostic sigur dupa atatea incercari este descurajanta.

0
0

Buna seara

Pentru dirofilarioza nu este neaparat nevoie sa tuseasca.As sugera sa ii faceti o noua hemoleucograma si insist sa ii faceti un test Snap 4DX Idex

O seara buna

0
0

Buna ziua,

I-am facut azi testul snap 4dx idex si testul de babesioza. Au iesit ambele negative. I-am repetat hemoleucograma si valorile pentru WBC sunt foarte mari (88000), dublu fata de cele de dinainte de operatia de sterilizare, se mentin marite si valorile pentru eozinofile. Se mentin si celelalte simptome: greutate la mers, febra (39,8), ii curg ochii. Mai aveti vreo sugestie?

 

0
0

Buna ziua

Scuze de intarziere,ar mai putea fi vorba de leucemie cu toate ca are simptomatologie specifica de jigodie.Sper sa fie bine catelusa la ora aceasta.

O zi buna

5 raspunsuri
Raspunsul tau
Name*
E-mail*
Oras