0
0

 Buna ziua.Am o catelusa boxer in varsta de 9 ani jumatate.Acum 6 luni a suferit o operatie de piometru pe care am trecut-o cu succes datorita echipei de medici care au operat-o.
Asta este singura problema majora pe care am intampinat-o de cand o am.
Ce ma preocupa in momentul acesta este faptul ca de vreo luna am observat ca se ridica mai greu de jos cu picioarele din spate,sta mai mereu culcata si foarte rar schiopateaza de piciorul stang spate.Mananca normal,poate o pofta prea mare de mancare dupa operatie,are 46 kg,ii dau zilnic 250 grame royal canin gastro intestinal deoarece a ramas cu o sensibilitate dupa operatie,la plimbare merge zilnic,este vesela in general dar parca nu mai e cea de odinioara,nu ne mai urmeaza peste tot in curte cum facea pana acum,nu mai este mereu in umbra noastra asa cum ne-a obisnuit…atenta si curioasa la orice miscare.
Ieri am facut o serie de analize sange la care valoarea ALP a iesit ridicata 159 iar limitele normale pe buletin sunt 10-101 UI/L.
Medicul veterinar mi-a zis ca este posibil ca aceasta valoare sa fie ridicata din cauza problemelor cu articulatiile.
Precizez ca a facut un tratament de o luna cu Rycarfa,Aplazyl iar in momentul de fata ii dau suplimente cu glucozamina dar nu mai stiu exact numele medicamentului.
alte valori in afara limitelor:
Glucoza 120 limite normale 65-118mg/dL
azot ureic 8 limite normale 10-28mg/dL
LYM% 35.5 limite normale 12-30%
GRAN% 55.3 limite normale 60-70%
hemoglobina 19.9 limite normale 12-18 g/dL

As dori sa stiu parerea dvs.in legatura cu aceste valori ale analizelor in special ALP.(poate fi de la medicamente,de la articulatii sau altceva mai grav?)..de la ce poate fi aceasta valoarea ridicata si ce alte sfaturi puteti sa imi dati in legatura cu cele prezentate mai sus.
Va multumesc anticipat pt.raspunsul dumneavoastra.

0
0

Buna ziua

Valoarea transaminazelor nu sunt de speriat,se pot rezolva cu un protector hepatic,dar ar fi bine sa faceti totusi si o ecografie,legat de problemele osteo-articulare ar fi indicate cateva radiografii sa stiti cu ce aveti de a face si in functie de rezultate sa se stabileasca tratamentul(cel dat de medicul d-voastra este ok)

O zi buna

1 raspuns
Raspunsul tau
Name*
E-mail*
Oras