0
0

Buna seara!As dori sa achizitionez un Samoyed si voiam sa va intreb daca temperatura de pe timpul verii poate sa-i faca rau.Stiu ca nu o sa-i placa,dar ma intrebam daca poate sa-i faca rau.De asemenea,m-ar interesa o canisa de incredere de unde l-as putea achizitiona,mentionez ca doresc un pui.

0
0

Buna seara

Nu pot zice ca zona noastra este cea mai potrivita pentru aceasta rasa,deoarece este  o rasa care provine din Siberia,dar se pot adapta cat de cat.

Legat de canise unde puteti gasi aceasta rasa mai am nevoie de putin timp pentru ca am trimis mesaje la mai multi crescatori si astept raspuns.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, puternic, musculos, cu un piept proeminent, picioare lungi si zvelte, un corp mai mult lung decat inalt. Capul este lat, de marime medie, bot conic cu nas negru (mai rar maroniu sau rosu-inchis). Ochii sunt migdalati, distananti si de culoare inchisa. Are niste urechi mici, rotunjite la varfuri, distantate si ridicate. Coada este lunga, stufoasa si curbata pe spate sau ataranata. Blana este dubla cu un prim strat pufos, des, scurt si un strat exterior aspru, ridicat. Culoarea este alba, crem sau combinatie intre acestea doua. La gat, parul este mai lung si formeaza un fel de coama.

Personalitate Este un caine prietenos, bland, vesel, inteligent, energic, vigilent dar cam incapatanat, dominanant, cu toane, neascultator uneori. Trebuie invatat de mic sa asculte de stapan, este bland si rabdator cu copiii. Este prietenos cu toti oamenii, inclusiv cu strainii. Se manifesta cam dominant fata de alti caini. Trebuie socializat de mic cu animalele din gospodarie pentru a nu avea probleme cand va fi mare.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie pieptanata mai des in perioadele de naparlire pentru a indeparta parul desprins, in rest in functie de cat par ii cade.

Conditii de viata Se simte cel mai bine in aer liber alaturi de o familie activa, intr-un mediu mai racoros. Este un caine rezistent la intemperii. Are nevoie de foarte multa miscare zilnica de genul: plimari lungi, alergat pe langa bicicleta. Ii place sa hoinareasca si de aceea ar trebui sa aveti grija ca spatiul in care traieste sa fie corespunzator ingradit.

Dresaj Dresajul acestui caine este dificil de facut pentru ca este independent si incapatanat. Dresajul trebuie inceput la o varsta frageda si trebuie sa fie ferm, consecvent, echlibrat, variat pentru a nu se plictisi, si trebuie facut cu multa rabdare, prietenie si respect fara a fi sever, dur, pe un ton calm, cu o voce blanda pentru a putea obtine rezultatul dorit. Trebuie socializat de mic cu alte animale din gospodarie deoarece instinctele de vanator sunt puternice si pot aparea oricand, transformand animalele mai mici din curte in vanat.

Sanatate

Samoyed sunt predispusi la o boala renala genetica („Samoyed Hereditary Glomerulopathy”). De asemenea, proprietarii de Samoyed trebuie sa fie atenti la semne ale displaziei de sold, problemelor cu ochii, precum cataracta, entropionul sau glaucomul. Ca si alte rase pure de caini, Samoyed sunt predispusi la diabet. Dieta echilibrata si multa miscare in aer liber pot mentine un caine Samoyed sanatos. Speranta de viata a unui Samoyed este de 12-15 ani.

0
0

Multumesc mult!Si mai am o intrebare,daca nu va deranjez,credeti ca un Ciobanesc Alb Elvetian ar fi mai potrivit ca animal de companie,in comparatie cu Samoyedul?

Multumesc din nou!

2 raspunsuri
Raspunsul tau
Name*
E-mail*
Oras