0
0

Buna seara!

Am si eu o nelamurire,din cate stiu o catea de BULDOG FRANCEZ nu poate fata normal din cauza capului foarte mare pe care il are catelusul atunci cand il fata si ii trebuie facuta cezariana.

Curiozitatea mea este daca exista vreun unguent sau o pastila sau o injectie ceva de genul acesta pe care pot adiministra femelei ca sa i se dilate vulva(nu stiu daca am folosit cuvantul corect „vulva”) atunci cand ii va veni momentul sa fete?

Si acum sa va spun de ce am aceasta curiozitate: de ce,cei de la canise pot „inmulti” caini fara sa le faca la catele cezariana si un om simplu la el acasa cand are o catea trebuie sa ii faca cezariana?

Chestia aceasta nam inteles-o si nu cred ca o s-o inteleg niciodata pentru ca ma gandesc ca cei de la canise nu cred ca le convine sa cresca o catea sa ramana gestanta si apoi sa ii faca cezariana(parera mea).

Daca ma puteti ajuta cu un sfat va rog din tot sufletul sa o faceti!   

0
0

Buna ziua,

Da,se pot administra anumite medicamente de dilatare in timpul contractiilor dar trebuie avuta grija momentul in care sunt administrate pentru ca exista riscul de a se rupe uterul daca nu se administreaza dupa ruperea apei(ex. oxytocina).

Legat de cea de a doua dilema a ta este ca tu nu stii cati crescatori vin la medicul veterinar cu aceasta problema pentru sunt cazuri si la ei cand catelele nu pot fata si oricum fiecare crescator isi asuma riscurile in a creste anumite rase.

0
0

Buna ziua!

Deci exista ceva care ajuta la fatarea acestora si presupun ca oxytocina nu este singurul medicament,cred ca mai sunt multe ca acesta,dar care putini doctori spun care sunt acestea.

Am citit si eu despre oxytocina si dintr-o data mi-a atras atentia urmatorul lucru se administreaza pe cale intravenoasă adica presupun ca la o labuta din fata dar pe cale intramusculară unde?

2 raspunsuri
Raspunsul tau
Name*
E-mail*
Oras