Cabinet veterinar

Cabinet veterinar

Facebook

Advertising

Utilaje Agricole TeleormanRadiologie 4 Vet Bucuresti

Program

Luni - Vineri :  09:00 - 13:00
                        15:00 - 18:00
Sambata  :        09:00 - 13:00
Duminica : INCHIS!
 

Contact

Adresa : Str. Negru Voda , Nr. 54,Contact Hari Pet Cabinet Medical Veterinar Alexandria Intreaba Medicul Veterinar Online
Alexandria jud. Teleorman
Telefon : - 0723.63.73.89
Urgente : - 0765.48.40.61
 

Entropionul la caini

Entropionul este o maladie genetica, se crede ca este congenitala (mostenita), la care pleoapele se ruleaza spre interior cauzand genele sa se frece de cornee cauzand iritatii si disconfort. Desi atat pleoapa inferioara cat si cea superioara se pot freca de cornee, de cele mai mute ori cea inferioara este afectata. Aceasta problema poate fi usor detectata la doar cateva luni de viata a catelului, dar in unele cazuri cainii fac entropion pe parcursul vietii datorita altor probleme oftalmologice.

Deoarece se crede ca aceasta maladie este transmisa genetic de la parinti, orice caine care are entropion nu trebuie folosit la inmultire si ar trebui sterilizat sau castrat pentru a preveni transmiterea mai departe a bolii.

Aceasta boala poate aparea la aproape orice rasa, dar unele rase sunt mai predispuse sa o aiba decat altele. Aceste rase sunt (fara a ne limita doar la acestea): Mops, Saint Bernard, Chow Chow, Cocker, Shar Pei, Labrador, Mastiff Neapoletan, Bulldog Englez, Setter Irlandez, Dog German, Bloodhound s.a.