Cabinet veterinar

Cabinet veterinar

Facebook

Advertising

Utilaje Agricole TeleormanRadiologie 4 Vet Bucuresti

Program

Luni - Vineri :  09:00 - 13:00
                        15:00 - 18:00
Sambata  :        09:00 - 13:00
Duminica : INCHIS!
 

Contact

Adresa : Str. Negru Voda , Nr. 54,Contact Hari Pet Cabinet Medical Veterinar Alexandria Intreaba Medicul Veterinar Online
Alexandria jud. Teleorman
Telefon : - 0723.63.73.89
Urgente : - 0765.48.40.61
 

Piometrul

Denumirea acestei afectiuni vine din limba Latina unde pyo inseamna puroi iar metra uter. Piometrul este o infecie a uterului care apare plin cu puroi. Toxinele si bacteriile traverseaza peretele uterin si intra in circulatia sanguina producand efecte toxice si punand viata animalului in pericol. Fara tratament, moartea se va produce inevitabil. 

Ce-l face pe medicul veterinar sa suspicioneze aceasta infectie? 

Pacientii obisnuiti care fac piometru sunt catelele batrane. Desigur, si pisicile sunt afectate dar mai rar. Cel mai adesea ele si-au terminat perioada de calduri cu 1-2 luni in urma. Apetitul este scazut, si poate fi prezenta voma sau setea exagerata.  De obicei, cervixul este deschis iar continutul purulent din uter se scurge la exterior emanand un miros respingator. 
Exista si o forma de piometru cu cervix inchis in care nu sunt eliminate secretii uterine la exterior, fapt pentru care diagnosticul este mai dificil de pus. Femelele care au piometru cu cervix inchis sunt mai afectate, ca urmare a retinerii toxinelor in uter si de-aici efectul acestora pe cale generala. 
Hemoleucograma releva o infectie puternica, iar diagnosticul se confirma prin examen ecografic.